Gyakran ismétlődő kérdések

Hasznos infók

Segédlet a regisztrációhoz:

    Számítógépe vagy okostelefonja böngészőjébe írja be a www.mipont.hu címet.
    Ha Ön óvodás, általános vagy középiskolás gyermek szülőjeként/törvényes gondviselőjeként szeretné benyújtani támogatási kérelmét, kattintson a Szülői regisztráció gombra.
    Ha Ön egyetemi/főiskolai hallgatóként szeretné benyújtani támogatási kérelmét, kattimtson a Hallgatói regisztráció gombra.
    Adja meg nevét, e-mail. címét és pipálja ki a négyzeteket, majd kattintson a Regisztráció gombra. Olyan e-mail címet adjon meg, amelyet gyakran használ, hiszen a támogatási kérelemmel kapcsolatos információk (pl. a hiánypótlási felhívás) az itt megadott e-mail címre fognak érkezni.
    A megadott e-mail cím beérkezett üzenetei között (nézze meg a spam/levélszemét mappát is) találja azt a levelet, amely tartalmazza a regisztrációjához szükséges aktivációs linket, amelyre kattintva igazolni tudja az e-mail cím valódiságát. Kattintson a levélben az "Aktiválás" szóra.
    Adja meg jelszavát. Ügyeljen arra, hogy tartalmazzon kisbetűt, nagybetűt és számot is. Jegyezze meg jelszavát, vagy írja fel olyan helyre, ahol biztonságosan meg tudja nézni később.
    A következő belépésnél az Ön által megadott új jelszóval tud bejelentkezni.
    Egy e-mail címről csak egyszer regisztrálhat, azonban egy regisztrációval benyújthatja több gyermeke kérelmét is.

Kitöltési útmutató az adatok rögzítéséhez::

    Lépjen be a www.mipont.hu oldalra. Kattintson a "Támogatási kérelem benyújtása" gombra. Töltse ki az adatmezőket. Kérjük, figyeljen a helyes adatok megadására! Mielőtt kitölti az adatmezőket, győződjön meg arról, hogy rendelkezésére állnak a felhívásban megjelölt okmányok, dokumentumok befotózott vagy szkennelt változata, amikre szüksége lesz a kérelem elektronikus benyújtásához.
    Ha minden mezőt kitöltött, töltse fel a megfelelő dokumentumokat szkennelve vagy fotózva. Ügyeljen rá, hogy jól olvashatók legyenek, ne csillogjon, ne legyen homályos és mindig a teljes dokumentumot fotózza.
    Ha még egyszer ellenőrizte adatai helyességét, véglegesítse kérelmét a "Támogatási kérelem benyújtása" gombra kattintva. Figyelem! Ezt követően adatai nem módosíthatók!
    Az elektronikus kérelem benyújtása után a rendszer automatikusan generál egy 1 oldalas adatlapot, amelyet ki kell nyomtatnia és alá kell írnia. Kérelme csak akkor érvényes, ha aláírt adatlapját eljuttatja a kérelmek érvényességét elbíráló szervezet munkatársaihoz. Adatlapját az kérelem benyújtása után a jobb alsó sarokban megjelenő "Adatlap letöltése" gombra kattintva vagy a főoldal "Támogatási kérelem státusza" menüpontjából töltheti le.
    Amennyiben több gyermeke van, minden gyermekének külön kérelmet nyújtson be.
    Benyújtott támogatási kérelme elbírálásának állapotát a "Támogatási kérelem státusza" menüpontban követheti.

Ha segítségre van szüksége, kérdezze MIA chatrobotot, vagy forduljon a kérelmek érvényességét ellenőrző lebonyolító szervezethez, vagy a Rákóczi Szövetséghez az alábbi elérhetőségeken: info@mipont.hu +36 1 201 3067

bethlen